NYHEDER+BAGGRUND:

Information

I to år skrev jeg for Information fra Berlin, Athen, Wien, Warzawa og andre steder. Her er et lille udvalg.

Information d. 17. juni 2017: Helmut Kohl var genforeningskansleren med det blakkede eftermæle

Nekrolog: Helmut Kohl gjorde genforeningen af Tyskland til sit store politiske projekt, og det lykkedes ham at etablere et fredeligt, proeuropæisk Tyskland bundet ind i et reformeret EU. Men hans omdømme led uoprettelig skade af den skandale, som banede vej for Angela Merkel. Helmut Kohl døde fredag, 87 år.

Information d. 27. januar 2017:Han vendte Europa på hovedet

Martin Luther: Han gav tyskernes deres sprog, og han er en af historiens mest markante systemkritikere. Vi taler om oprøreren, oversætteren, munken, reformatoren Martin Luther. Nu fejres 500-året for oprøreren, hvis teser stadig giver mening, når man i dag taler om kapitalismekritik, globalisering og flygtningekrise.

Information d. 7. feb. 2017: Intet er så fascinerende og provokerende som det nøgne menneskes glatte, furede og gennemhullede hud

Vinyler i Berlin: De nøgne sandheder lokker, forfører – og sælger, viser en del af de over 400 af alverdens vinylpladeomslag, der for tiden udstilles på Berlins største fotogalleri. Og selv om vinylalbummet har sovet tornerosesøvn, mens cd’en tog over i 1990’erne, er vinylen for alvor kommet tilbage.

Information d. 25. nov. 2016: ’Man har efterladt folk nede i kælderen, hvor deres had langsomt er gæret’

Østrig: De Identitære er en ny paneuropæisk højrebevægelse, der med Greenpeace-lignende aktioner vil gøre fremmedfrygt og islamofobi til mainstreamholdninger. En af højborgene er Østrig, hvor Information i hovedstaden Wien har mødt bevægelsens bedst kendte ansigt, der kalder til kamp mod multikulturalisterne