Hvad er det EU gør og ikke gør, når vi taler sikkerhed og forsvar? Lyt med på de fem podcasts her på siden, så får du overblikket forud for afstemningen d. 1. juni 2022.


#1 Hvad er forsvarsforbeholdet?

Hvordan fik Danmark sit forsvarsforbehold for 30 år siden? Og hvordan har EU-forsvarspolitikken udviklet sig sidenhen? Hvordan står det til med forsvarsforbeholdet her i år 2022?
Lyt med når de bedste forsvars- og EU-analytikere i Danmark giver deres bud fortidens, nutidens og fremtidens EU-forsvars-samarbejde.


#2 HVORFOR STEMMER VI NU?

Krigen i Ukraine skaber store forandringer i Europa og har udløst selve afstemningen d. 1. juni. Ukraine-krigen har ændret retningen på EU’s sikkerhedspolitik, men også på handels- og energipolitikken. Hvilke konsekvenser får krigen? Lyt med, når de bedste EU- og forsvarsanalytikere i Danmark giver deres bud på fremtidens EU-forsvarssamarbejde.


#3 HVAD ER EU´s FORSVARSSAMARBEJDE?

Hvordan adskiller EU’s forsvarssamarbejde sig fra det, NATO gør? Hvad er det helt særlige ved EU’s sikkerhedspolitik? Hvordan er forholdet til USA, og hvordan kan EU agere i cyberkrige? Lyt med, når de bedste forsvarsanalytikere i Danmark giver deres bud på fremtidens forsvarssamarbejde inden for EU.


#4 HVAD HVIS VI STEMMER JA?

Hvordan ser EU’s forsvarssamarbejde ud om ét årti? Hvilken konkret indflydelse får Danmark? Og hvad kan vi forvente os af EU-samarbejdet, hvis det bliver et ja ved folkeafstemningen d. 1. juni? Lyt med, når de bedste forsvarsanalytikere i Danmark giver deres bud på fremtidens forsvarssamarbejde inden for EU.


#5 HVAD HVIS VI STEMMER NEJ?

Mister Danmark for altid muligheden for at bakke ud af fremtidige fælles militære beslutninger, sådan som nej-siden argumenterer for? Hvilken forsvarspolitisk virkelighed skal Danmark forholde sig til, hvis det bliver et nej ved folkeafstemingen d. 1. juni? Lyt med, når de bedste forsvarsanalytikere i Danmark giver deres bud på fremtidens forsvarssamarbejde inden for EU.