FOREDRAG:

Før Europavalget i 2024: Hvad har EU opnået?

Dette foredrag tager afsæt i Podcastserien Tag pulsen på Europa (udkommer primo september 2023) der er målrettet til brug i gymnasierne. I otte spritnye afsnit er der fokus på,  hvor Europa er på vej hen her i året op til Europaparlamentsvalget i juni 2024. Hvad har EU vedtaget i perioden 2019-2023, der for alvor vil påvirke europæernes liv?

Med podcastserien og foredraget stiller jeg skarpt på Den Europæiske Unions mange udfordringer: Den stadig vigtigere forsvars- og sikkerhedspolitik i forlængelse af Ukraine-krigen, en mere ambitiøs klimapolitik der begynder at give klimaskeptiske fløjpartier medvind, en energipolitik, hvis høje mål bliver svære at nå inden milepælen 2030.

Jeg ser nærmere på, hvilke markante politiske kompromisser som de europæiske parlamentarikere og EU-Kommissionen  sammen har støbt: 

Digital Services Act, DSA, indhegner de store internetgiganters rolle over for forbrugerne. 

Kompromiset om mindstelønnen kan potentielt løfte millioner af europæeres løn, et forslag som netop Danmark vil spænde ben for. 

En ny fælles flygtningepolitik, der er under behandling, vil ikke ramme udfordringerne, men vil i højere grad være en retorisk øvelse, lyder det fra en dyb kender af dette sprængfarlige politiske felt, der optager mange vælgere.  

Jeg kan lave fokuserede foredrag der udelukkende handler om EU politik, og hvordan samarbejdet fungerer i praksis.  Der vil være indbyggede opgaver, der giver en dybere forståelse.  

Efter dialog med jer, kan jeg lave en kombination af de temaer, der netop passer ind i jeres undervisning.

Foredraget kan holdes fra d. 1. oktober 2023 og frem. 

Foredraget kan tones: mod faget Tysk (flere sproglige elementer), Historie,  Samfundsfag eller International Økonomi.

Længde: 90 minutter. (kan også gøres kortere)

Pris: 5.950,- + transport fra København (statens takster)

Kontakt: Lasse Soll Sunde +45 28 40 35 45

email mig her

– Kan også laves digitalt via Zoom, Teams, etc. hvis det måtte ønskes.
Aflysning kan ske uden beregning, hvis det er Covid-19-relateret. 

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.